nieuws en activiteiten


Raad eens Boek cadeau

Deze actie loopt nu!
De boeken die gedoneerd worden zijn voor de VoorleesExpress in Amersfoort.

Geef een boek cadeau! - Hoe bereiken we alle kinderen? 

Ronja boek cadeau

De vraag is hoe we juist ook de kinderen bereiken die thuis geen boeken hebben en/of van wie de ouders niet het geld hebben om boeken te kopen. Het antwoord is: DOOR MET Z’N ALLEN KINDEREN BOEKEN TE GEVEN! Ouders, grootouders, ooms, tantes, instellingen in de kinderopvang, scholen, bedrijven, iedereen! Geven is veel leuker dan krijgen! En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren. SpeelBoek heeft deze boeken gedoneerd aan de weekendschool van "Petje af".

Petje af

Wat doet Petje af? Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+).
In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentonwikkeling van deze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

Zondag 25 maart hebben we de boeken gebracht naar de kinderen van de weekendschool in Liendert. Behalve "Ronja de roversdochter" hebben we er meteen voor ieder kind een exemplaar van "Achtste groepers huilen niet" bij gedaan. Dat was het boek dat vorig jaar in deze actie was. Er waren zoveel boeken door onze klanten gedoneerd dat we ook een doos boeken voor de nieuwe groep van de weekendschool konden meenemen. Deze groep start na de zomervakantie.
Dank aan onze klanten en medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt!
 


Kinderboekenweek, van 4 tot en met 15 oktober 2017

KBW17_Logo_300

Het Kinderboekenweekgeschenk is Kattensoep, geschreven door Janneke Schotveld. Je krijgt het cadeau wanneer je voor tenminste 10 euro aan kinderboeken koopt.

Gouden Penseel winnaar Martijn van der Linden maakte samen met Maranke Rinck het speciale prentenboek Knikkeruil, voor slechts 6,95 te koop vanaf 4 oktober. 

KBW17_Geschenk_300

KBW17_Prentenboek_300


 

Bette Westera 1 

Zaterdag 7 oktober, van 14.00 en 16.00 uur:
Zilveren Griffel winnares Bette Westera bij SpeelBoek!

Na in 2015 een Gouden Griffel te hebben gewonnen heeft Bette Westera nu een Zilveren Griffel gekregen voor haar boek Babytje in mama's buik. Het is een boek vol verhalen over dikke buiken, geboorte, baby’s , broertjes en zusjes.  Echt een heerlijk familieboek dus. Voor griezelfans schreef Bette Waar was Bas? Over een griezelig huis en over Bas die tijdens een feestje zomaar verdween. Beide boeken werden geïllustreerd door Jan Jutte. Zij vertelt graag over deze en haar vele andere mooie boeken en signeert ze voor jou.

 Kindje in je buik


 Koos Meinderts 2

Zaterdag 14 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur:
De Gouden Griffel winnaar Koos Meinderts bij SpeelBoek!

Met zijn jeugdboek Naar het Noorden heeft Koos Meinderts dit jaar de Gouden Griffel gewonnen! Het prachtig uitgegeven boek, geïllustreerd door Annette Fienig, vertelt over het leven van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog en maakt de honger en ontbering echt voelbaar. Behalve dit boek heeft Koos nog veel meer mooie boeken geschreven, vraag hem zelf naar wat bij jou past tijdens dit bezoek!

 

Naar het noorden 
 

Lysette van Geel en Omid Aghondi op bezoek bij SpeelBoek

IMG_3250.JPG IMG_3210.JPG 2017-05-27 14.13.13 IMG_3095.JPG
 2017-05-27 14.16.38  2017-05-27 14.19.37  2017-05-27 15.03.02  2017-05-27 15.17.15

Lysette van Geel schreef een waargebeurd en actueel verhaal over de reis van een jonge asielzoeker naar Nederland. De Iraanse Omid Aghondi moet op zijn tiende naar Nederland vluchten. Hij heeft een leverziekte die in zijn geboorteland niet goed kan worden behandeld. Samen met zijn moeder en zusjes moet hij Iran ontvluchten. Lysette en Omid waren op zaterdag 27 mei bij ons in de winkel om het nieuwe boek te presenteren. Ze werden geïnterviewd door de 13 jarige Nora uit Amersfoort. Lysette en Omid lazen voor en gingen in gesprek met de toehoorders over het ontstaan van het boek en over de actualiteit van het verhaal.
 

            schermafbeelding-2017-02-01-om-17-23-47           logo-voorlees          speelboeklogo_2012_cmyk.psd kleinkopie           logo_iwep

De actie "IK WIL EEN PRENTENBOEK!" was een groot succes!

Boeken, taal, voorlezen, het zijn zaken die een noodzakelijke basis zijn voor een kind om zich te ontwikkelen. Daar wordt hard aan gewerkt in de kinderopvang en ook in het basisonderwijs. Maar het blijkt dat lang niet iedereen boeken en met name prentenboeken in huis heeft en dat zeker niet alle kinderen ook thuis worden voorgelezen. Iedere professional zal beamen hoe belangrijk dat is als basis voor wat er in de kinderopvang  en het onderwijs wordt aangeboden. De bedoeling van deze actie is dat ieder kind in aanraking komt met dit prachtige boek en dat ook zelf in de kast kan hebben staan. Doordat een aantal partijen de handen ineen hebben geslagen is het mogelijk dit boek landelijk aan te bieden voor maar 2 euro! Dit jaar gaat het om het boek DE GRUFFALOO van Julia Donaldson en Axel Scheffler. En dat willen we ieder jaar opnieuw doen om er zo voor te zorgen dat alle kinderen, rijk en arm, in Nederland een verzameling van de mooiste prentenboeken in de kast hebben staan. Dus koop er niet alleen één voor jezelf maar ook één voor iemand die dat kan gebruiken. Dit advies is door vele klanten opgepakt waardoor wij hopen dat de Gruffaloo nu in heel veel gezinnen aanwezig is.

De actie “IK WIL EEN PRENTENBOEK!” is een initiatief van boekhandels en uitgeverijen, die gesteund door een drukkerij het mogelijk maken om ieder jaar een prachtig boek voor een uitzonderlijk lage prijs te kunnen aanbieden aan iedereen. 

IMG_2466  Voorleesmoment 06-04-2017  IMG_2464  Voorleesmoment 06-04-2017 

Als aftrap van de actie “IK WIL EEN PRENTENBOEK!” heeft Kinderboekwinkel SpeelBoek, in samenwerking met de Voorleesexpress, voorgelezen op de kinderafdeling van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. De kinderen genoten van een welkome afleiding, in kleine groepjes of individueel op hun kamertjes. Een sponsor had het mogelijk gemaakt de kinderen het boek cadeau te doen. 
 

achtstegroepers-lichtblauw


Geef Mij Maar Een Boek!

De jaarlijks terugkerende actie om alle kinderen in staat te stellen een mooi boek te kopen en om zo hun eigen boekenplankje op te bouwen. Dit jaar is het boek "Achtste-groepers huilen niet", van Jacques Vriens, geselecteerd voor deze mooie actie. Al meer dan twintig jaar lezen steeds weer nieuwe jongeren dit aangrijpende boek over Akkie uit groep acht die zich met haar klasgenootjes voorbereid op de Cito toets, kamp en het voetbaltoernooi. Niet alleen het vooruitkijken naar de middelbare school beschrijft Jacques Vriens met veel gevoel, maar ook wat er gebeurt als Akkie ziek blijkt te zijn.
Dit aangrijpende boek is gedurende de actieperiode te koop voor slechts 2,- euro!

geef mij maar een boek

 

 


Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari

FB_featured-1200x628-v2 TopTien

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt op veel plekken in het land voorgelezen: op school, in de kinderopvang, in bibliotheken en natuurlijk thuis. Voorlezen is iets van alledag, kinderen die regelmatig voorgelezen worden ontwikkelen aantoonbaar een betere spraak en een grotere woordenschat. Dus pappa's, mamma's, opa's en oma's en een ieder die wil: lees voor en geniet!

Prentenboek van 2017: De Kleine Walvis, van Benji Davies

NVD17_Walvis_231

 Kinderboekenweek, 
van 5 tot en met 16 oktober 2016

logo_KINDERBOEKENWEEK

Voor altijd jong! Over opa's en oma's

'Oorlog en Vriendschap' van Dolf Verroen is het gratis Kinderboekenweek geschenk (bij aankoop 10,-)
Gouden penseelwinnares Floor Rieder maakte het prentenboek, voor slechts 7,95 te koop vanaf 5 oktober

GeschenkboekKBW2016_HR -MvdGKinderboekenweek2206 Cover_Waar-is-Ludwig_HR_1

 


 Muzikale familievoorstelling 'Mijn opa was piraat' 

Bette en Diederik

Een muzikale voorstelling voor en over de hele familie (5+) 

door Bette Westera (tekst, verteller) en
Diederik van Essel (muziek, gitaarbegeleiding)

Verhalen, gedichten en liedjes over Bette's opa, die piraat was
(maar niet op zee), haar twee oma's en niet te vergeten haar Franse neef Guillaume, die - geloof het of niet - zijn eigen grootvader is. 

een opa om nooit te vergeten aan de kant, ik ben je oma niet.JPG

 

 

De prijswinnende foto's van de Nationale Voorleesdagen 2016 op een rijtje

Van voorlezen krijg je nooit genoeg

Voorlezen..... nooitgenoeg!

Kijk baby Jasper, Garfield.JPG

Kijk baby Jasper, Garfield!

Neefje en nichtje lezen voor.JPG

Neefje en nichtje lezen voor.

Babyboekjes zijn het leukst!.JPG

Babyboekjes zijn het allerleukst!

De prijswinnaars hebben inmiddels hun boek afgehaald in de winkel.  


 

GMMEB

Cover GMMEB


20 februari 2016 start...  Geef mij maar een boek!

Een prachtige klassieker voor maar 1 euro - Dat is toch werkelijk te geef! 
Vanaf 20 februari natuurlijk te koop bij SpeelBoek


De boekverkopers van Nederland hebben het mogelijk gemaakt dat iedere jongere ieder jaar een boek kan kopen. En dan niet zomaar een goedkope pocket, maar een prachtige paperbackuitgave op mooi papier met full colour omslag. Een boek om te hebben, om te te koesteren. Een klassieker om een mooie collectie mee op te bouwen of uit te breiden. Want een boek hebben is fijn!
SpeelBoek en Drukkerij Wilco in Amersfoort nodigden "meester van het jaar" Wouter Siebers en zijn groep acht van de Ceaciliaschool in Amersfoort uit om te komen kijken naar het drukken van de eerste exemplaren van deze enorme berg boeken. Totaal worden er 260.000 gedrukt! Kijk hier voor een leuk filmpje over hun bezoek.

 

 


Leg je leukste voorleesmoment vast en win een prachtig boek !

Inzenden kan nog tot en met 29 februari 2016

NVLD 2016

Even lekker met je kindje genieten van een mooi boek! Daar gaat het om tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van je kind, maar ook erg gezellig. Dus dagen we jullie uit om een mooie foto of zelfs een leuk filmpje te maken van zo’n moment. Zet het op de facebookpagina van SpeelBoek* of stuur het op naar info@speelboek.nl vóór 29 februari 2016.

Foto VLD 2016

De leukste inzendingen worden beloond met een mooi prentenboek of voorleesboek! Door in te zenden geef je toestemming voor gebruik op de website en social media van SpeelBoek. Half maart worden de prijswinnaars bekend gemaakt. 


 

Floor en Maud 2  IMG_3173.JPGInspiratie avond tekenen door Floor Rieder

 

Op 19 januari j.l. had SpeelBoek Floor Rieder Illustrator gevraagd om een Inspiratie Avond Tekenen in Amersfoort te geven. Om te beginnen werd zij die avond kort geïnterviewd door Jet Hopster van Jet[red.], ervaren uitgeefredacteur bij diverse grote uitgeverijen. Jet stelde de goede én leuke vragen, Floor reageerde spontaan en open. Dat was al genieten! Meteen aansluitend sprak Maud Asha Van Den Abeelen met Floor over haar techniek en hoe je een eigen stijl ontwikkelt. Maud is 19 jaar en aanstormend illustratietalent. Floor is 30 en een gelauwerd illustrator. Wat kan er in 10 jaar tijd gebeuren? Welke verwachtingen had zij toen ze 19 jaar was? Welke mogelijkheden kwamen voorbij, en hoe heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld? Genoeg vragen voor een boeiend eerste uurtje. De bezoekers van de avond was gevraagd om eventueel een kleine portfolio van hun eigen werk mee te nemen. Geen oproep tegen dovemansoren, want zo'n 15 van de 35 aanwezige gasten hadden eigen werk meegenomen. Dat bleek meteen ook de snelste manier om met Floor (en met elkaar!) in gesprek te raken. Over haar werk, over hun eigen werk, over de details van de techniek, over de fantasie in het realisme. En hoe je Dé inspiratie haar gang kunt laten gaan… Met medewerking van Tobias van Coffee Corazon werd het een prachtige avond, en het werd -dus- een 'latertje'. Dank iedereen!
Kijk voor meer foto's op onze facebookpagina.IMG_3169.JPG

IMG_3180.JPG

Floor 1

Meer over Floor Rieder
Floor Rieder illustreert al jaren voor verschillende dag- en weekbladen. De samenwerking met Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten resulteerde in 2013 in het veel bekroonde boek ‘Het Raadsel van alles dat leeft’, waar ze dubbel goud - griffel en penseel - voor wonnen. “Haar volstrekt eigen stijl kenmerkt zich door trefzekere zwarte pennenlijnen, een haast maniakaal oog voor detail en een totale benutting van het tweedimensionale vlak. Ze heeft een fijnzinnig talent voor realisme, een voorliefde voor stippeltjes en arceringen en andere patroontjes, het lef om tekst en tekening met elkaar te versmelten en een steeds weer verkwikkend gevoel voor humor” (Penseeljury). Daarna illustreerde zij ‘Alice in Wonderland’ (2014) en maakte ze recent opnieuw met Jan Paul ‘Het Wonder van Jou’.
Bekijk hier een filmpje over haar werk, gamaakt door het Rijksmuseum.

 

 


KINDERBOEKENWEEK 2015 RAARMAARWAAR


 

Zaterdag 17 oktober was Corien Oranje bij SpeelBoek

Ze kwam signeren en over haar boeken praten in de winkel aan de Krommestraat. Haar laatste boek “ Het geheime logboek van Topnerd Tycho” gaat over een jongen die graag alles wil weten over de evolutie, maar ook vragen heeft over de schepping. Dit fantastische boek dat ze samen met Cees Dekker, Hoogleraar Natuurkunde aan de TU Delft, heeft geschreven zit vol met vragen, humor en uitleg over geloof en evolutie. Corien heeft behalve dit boek nog heel veel andere leuke boeken geschreven voor kinderen van allerlei leeftijden, zoals o.a. Kampioen, Love you, miss you en eet juf niet op. Corien komt veel op scholen om over haar boeken te vertellen of om schrijfworkshops te geven. Meer weten over Corien? www.corienoranje.nl

topnerdtycho

 


Keepvogel uitvinding Zondag 18 oktober gaf Wouter van Reek een workshop Animatie, samen met zijn Keepvogel, de Uitvinder

Wouter gaf die middag twee workshops aan kinderen van dievrese leeftijden. Keerpvagel, die jaren terug ook al bij SpeeelBoek in Amersfoort langskwam, was er nu dus weer op bezoek op het Kinderboekenfestival in het Eemhuis.

Bovendien trad op het festival ook Govert Schilling op, hij vertelde over zijn boek “Ongelooflijk RWAAR”, over ruimteweetjes . Beide schrijvers signeerden daarna hun boeken bij de stand van SpeelBoek in de hal van het Eemhuis. 


kinderboekenfestival-widget-midden_344x486

  

Coffee C logo

speelboeklogo_2012_pms_solidkopie kl 4 cm

 Zondag 25 januari: Voorleesbrunch bij Coffee Corazon!
Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseerden Coffee Corazon en Kinderboekwinkel SpeelBoek wederom een voorleesbrunch voor kinderen, waar vooral vaders kwamen voorlezen. Er werd met enthousiasme voorgelezen en de vaders deden niet voor elkaar onder. Goed om te zien dat wat vorig jaar nog een beetje een expiriment leek nu al breeduit geaccepteerd was en vreselijk gezellig!

 

Brunch 006

 

Het raadsel van alles wat leeft Floor Rieder

  Floor Rieder, winnares van het Gouden Penseel  
heeft zondag 21 december haar nieuwe, geheel door haar geïllustreerde
Alice in Wonderland & In Spiegelland
van een prachtige handtekeningen voorzien.

Alice in Wonderland-Floor Rieder


Verslag van de Kinderboekenweek 2014


Kees de Boer leest voor.JPG Kees de Boer signeert.JPG

Woensdag 1 oktober:  Kees de Boer
In een gezellige kring buiten las Kees voor, signeerde en tekende, pal voor de "Agent en Boef"-etalage. Kees de Boer tekent met vaart en leest met dezelfde passie voor!

Kees de Boer tekent.JPG

Sanne signeert 1.JPG De Duik

Zaterdag 4 oktober: Sanne te Loo met De Duik

Sanne te Loo signeert haar prachtige nieuwe boek De Duik, geschreven door Sjoerd Kuyper, dat zich afspeelt op Curaçao. Het gaat dit keer niet om een prentenboek, maar om een avontuurlijk verhaal dat de geschiedenis van Curaçao aan je vertelt. Daarnaast signeerde ze natuurlijk ook veel van haar andere mooie prentenboeken.

SAnne signeert 2.JPG


Thijs

Woensdag 8 oktober: Een boek om op te eten
Wat is er nu feestelijker dan taarten maken, in boekvorm. De origineelste taart was van Thijs Blaauwendraad. Zijn taart, met de fantasievolle titel “Thijs en de €”, zag er als een echt boek uit (let op detail, links gebonden met dropveter). Hij mocht een lekker boek uitzoeken.
Zaterdag 11 oktober: Boeksjoelen
De Kinderboekenweek werd afgesloten met een ouderwets feestje: Sjoelen met boekjes. Merlijn Forée (6) én Xanne Geling (10) haalden met 36 punten de hoogste score, overigens ook een nieuw record! Ze hebben allebei een mooi boek mogen uitzoeken. Rechts op de foto Merlijn in actie!

Boeksjoelen.JPG

boekenmarkt vdH.JPG

kom binnen.JPG

bestelde boeken.JPG

boekenmoeders.JPG

Kinderboekenmarkt op de
van der Huchtschool

In de Kinderboekenweek hebben we altijd een afspraak. Dan gaan we met een bestelauto, volgeladen met boeken, naar de Van der Huchtschool in Soest. Daar hebben de kinderen het hele jaar door elke week een beetje geld gespaard om tijdens de Kinderboekenweek een of meer boeken te kunnen kopen. Een belangrijke reden voor dit spaarplan is dat de kinderen op deze manier leren sparen. Bovendien doen vrijwel álle kinderen mee. En voor de ijverige spaarders kan dat oplopen. Reken maar uit 40 weken x € 0.70 = € 28.00 ! Daar kun je wel een mooi boek voor vinden. Met een beetje puzzelen soms wel drie! De boekenmoeders van deze school zorgen voor de administratie door het jaar en zijn er natuurlijk bij als het feest aanvangt. SpeelBoek is er dan met drie collega's en dit jaar met drie auteurs die zorgden voor een optreden in elke klas. Natascha Stenvert, Pieter Feller en Wieke van Oordt, speelden poppenkastverhalen, lazen voor en legden kinderen aan de leugen-
detector. Het was weer een prachtig leesfeest. Met dank aan de "boekenmoeders"!

Uitzoeken 1.JPG

collectie 1.JPG

lekker lezen 1.JPG

wij zijn klaar.JPG

Uitzoeken 2.JPG

collectie 2.JPG

lekker lezen 2.JPG

wieke signeert.JPG


Dennis en Jasmijn  

Winnaar 1Vaders voor Lezen - vakantiefotowedstrijd 2014

We hebben een winnaar!

Papa Dennis en dochter Jasmijn genieten hier van een lekker voorleesmoment in Zuid-Frankrijk!

Vader en zijn dochters Julia en Jasmijn werden beloond met een fijn voorleesboek: Ik ben Krik, Krik ben ik

logo-vaders-voor-lezen_150

 

Woensdag 16 juli:
Amersfoortse kinderen spelen hoofdrol in Prentenboek van het jaar

Woensdagmiddag kwamen Philip Hopman en Ted van Lieshout speciaal naar SpeelBoek om hun nieuwste boek “Boer Boris wil geen feest!” te presenteren. Dit is het vierde boek in de “Boer Boris”- serie, waarin de kinderen van de illustrator centraal staan. En omdat deze kinderen in Amersfoort wonen vonden en ze het ook erg leuk om dit hier te laten plaatsvinden. Eén van de boeken, “ Boer Boris gaat naar zee” is recent uitgeroepen tot ‘Prentenboek van het jaar’ en krijgt daarmee alle aandacht in aanloop naar de Nationale Voorleesdagen 2015. Alles bij elkaar goed voor een feest dus, ook al ziet Boer Boris dat misschien niet direct zitten….. Het werd een gezellig feest met behalve voorlezen en tekenen ook veel Boer Boris-taart, limonade en Boer Boris-bubbels.

Boer Boris 1


Boer Boris 2

 


Woensdag 23 april was een gezellige Kinderboekwinkeldag......  

Op deze middag kwamen drie kinderboekenschrijfsters naar SpeelBoek. Wieke van Oordt, Corien Oranje en Betty Sluyzer.

Wieke van Oordt niet_zoenen truthordare            Corien Oranje blessuretijd kampioen            Betty leest voorDansen, springen, buigen  

Ze hebben voorgelezen, een kinderboekenquiz gehouden, gezongen, geknutselt en hun fans ontmoet. Heel veel dank aan Betty, Corinne en Wieke voor deze heerlijke middag! Wil je graag nog meer weten over deze schrijfsters, neem dan een kijkje op hun site door op hun naam te klikken.

 

 


Voorleesbrunch in Coffee Corazon op zondag 26 januari was een groot succes! Vaders lazen voor!

Brunch 006 Brunch 040 Brunch 052
Brunch 024 klein Brunch 043 Brunch 046

Het was een vrolijke chaos. Er werd voorgelezen, lekker gegeten en veel plezier gemaakt. Gevraagd en ongevraagd namen steeds weer andere papa's in de voorleesstoel plaats, met stoere en minder stoere verhalen. Erg gezellig en voor herhaling vatbaat. Met dank aan Coffee Corazon en alle vaders!

 

Verslagen van activiteiten in 2013:
Dieuwertje Blok las voor uit het "Grote Sinterklaasjournaal voorleesboek" bij SpeelBoek

Pakjestoren staand Voorlezen_logo  

Ter ere van het Jaar van het Voorlezen reist Dieuwertje Blok het hele land door om verhalen uit 'Het grote Sinterklaasjournaal voorleesboek' voor te lezen. In Amersfoort was ze bij SpeelBoek, waar de winkel veel te klein was om alle fans te herbergen. Van Sinterklaas mochten we de ruimte onderin zijn “Pakjestoren” lenen. De "Lange Jan" was natuurlijk de mooiste plek om dit voorleesfeest te vieren. Het was dan ook druk en gezellig. Alle kinderen hebben genoten van het voorlezen door Dieuwertje Blok! Dank Dieuwertje, Stichting Lezen en Sinterklaasstad Amersfoort.

Sint 7

 

Kinderboekenweek 2013:

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we veel leuke schrijvers en illustratoren bij SpeelBoek in de winkel en/of op de scholen ontvangen: Anna Woltz, Edward van de Vendel, Floor Rieder, Jan Jutte, Hans Hagen en Dieuwertje Blok.

Hans Hagen signeert  Hans Hagen was eerst op basisschool De Vuurvogel en daarna bij SpeelBoek en ontmoette daar veel kinderen die graag een boek van hem lazen, maar ook kinderen die nog één van zijn mooie rijmpjes op hun geboortekaartje hadden staan. Dat krijg je met zo'n veelzijdige en beroemde schijver! 729448_533250213422159_132197398_o Anna Woltz vertelde mooie verhalen over al die gekke dingen die ze als kind en ook nu nog steeds meemaakt. Ademloos luisterden de hele groep zeven van basisschool De Zonnewijzer naar haar. En daana wast ze te gast bij SpeelBoek om haar fans te ontmoeten en te signeren.
Edward van de Vendel en Jan Jutte hebben de hele middenbouw en bovenbouw van de Pallas Atheneschool bezig gehouden, of hielden de kinderen hen ook bezig? 1371911_536394716441042_442700252_o Het was in elk geval een erg leuke en interessante dag, zowel voor de school als voor Edward en Jan!  1384528_536407446439769_126181476_o 1388278_536412106439303_615219511_o

 

1400098_537498236330690_854416814_o En op de tweede zaterdag van de Kinderboekenweek was Floor Rieder bij SpeelBoek te gast. Wat kan die meid tekenen! Dat wisten we natuurlijk al van haar prachtige boek Het RAADSEL van alles wat leeft …. en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel, dat ze samen met Jan Paul Schutten heeft gemaakt. Maar terplekke hebben veel mensen haar tekenkunst kunnen bewonderen. Er gingen prachtige exemplaren naar erg gelukkige klanten! 1372540_537454006335113_865567793_o
Dieuwertje Blok voorlezen Net voordat Dieuwertje Blok het heel erg druk kreeg met Sinterklaas had ze nog even tijd gevonden om voor te komen lezen. En niet zomaar uit een boek, maar uit Meneer Geluk & mevrouw Mopper. Een erg mooi prentenboek waar zij de vertaling voor heeft gemaakt. Het was een gezellige drukte, veel kinderen waren verbaasd haar zomaar bij SpeelBoek aan te treffen! meneer geluk en mevrouw mopper 
boeksjoelen KBW 2013  Sport en spel tijdens de Kinderboekenweek: Boeksjoelen!
In het kader van het Kinderboekenweekthema werd de winkel nog gezelliger gemaakt met spelletjes als schaken, reuzenmemo en boeksjoelen. Boeksjoelen, ja dat kan echt, en er kwam aan het einde van de Kinderboekenweek ook nog een echte Boeksjoelkampioen uit de bus.

Met een score van 21 heeft Lucas de competitie gewonnen. Dat gaan we vast nog eens doen!