Naar het noorden
Koos Meinderts
Naar het noorden
€ 14,95
ISBN:
9789089672322
Verschenen:
22-11-2016
Druk:
1e druk
Uitvoering:
Harde kaft
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Hoogland & Van Klaveren, Uitgeverij
Aantal paginas:
160
Auteur:
Koos Meinderts
Aantal in winkel:
1
Levertijden:
Thuisbezorgen:
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Afhalen in winkel:
Direct
Aantal:
Naar het noorden
Het is oorlog, het is winter en er is in de grote steden nauwelijks nog te eten. Jaap, Nel en Kleine Kees vertrekken per binnenschip met een grote groep ondervoede 'bleekneusjes' naar het platteland in het noorden waar nog wel voldoende voedsel is. Jaap wordt gescheiden van zijn zus en broertje en ondergebracht bij een kinderloos echtpaar, ver van huis. Hij moet letterlijk van zich afslaan om in zijn nieuwe wereldje waarin alles vreemd is een plek voor zichzelf op te eisen. Ondertussen gaat de oorlog gewoon door en vraagt hij zich af wanneer hij zijn ouders weer terugziet. Zouden ze nog wel leven? En hoe vergaat het Nel en Kleine Kees?

Trouw
Recensie door Bas Maliepaard

'Naar het noorden' komt meteen binnen (...) vooral door de manier waarop Koos Meinderts dit drama opschrijft: ingehouden en met precieze observaties. (...)
De kracht van dit boek zit in die vaak schrijnende details, die een levend tijdsbeeld oproepen en het leed voelbaar maken, (...) Na zijn onlangs bekroonde roman 'De zee zien' levert Meinderts opnieuw een prachtboek, dat bovendien smaakvol is vormgegeven en geïllustreerd.